Logo Clara Costruzioni
L

Les Contrades Apartments

Energetic renovation, wood cladding, and choice of quality local materials.
Sustainable renovation in La Villa in Badia.

Apartments Les Contrades is located in La Villa in Badia, a pearl nestled in the heart of the Dolomites. This project not only provides quality housing but is an example of how renovation and sustainability can go hand in hand. The priority was to perform a renovation and energy reassessment to reduce costs and its impact on the environment. The exterior cladding, made entirely of wood, is not only aesthetically pleasing but also functional, providing insulation and sustainability. The interiors of the apartments also boast wood finishes, giving a warm and cozy atmosphere. Meticulous attention was paid to the choice of materials: local and high-quality materials were selected to ensure a construction that respects the surrounding area while offering comfort and luxury to its inhabitants. In short, Residence Les Contrades is a fusion of tradition and innovation, respecting nature and the mountainous setting of the Dolomites.

From our last projects

Freyegg Residence

Freyegg Residence

new 2025Piccolino
Freyegg Residence
Ciasa Mantëna

Ciasa Mantëna

new 2024San Viglio Marebbe
Ciasa Mantëna
Ciasa Roberta

Ciasa Roberta

new 2024La Villa in Badia
Ciasa Roberta
Chalet Planat

Chalet Planat

new 2024San Cassiano
Chalet Planat